Startside For hvem? Skytemuligheter Opplæring Priser Forespørsel Om Simulatoren Kart
 
 

 
 

 
 

Opplæring

Hovedmålet med simulatoren er opplæring og skytetrening. Dette er særlig aktuelt for nye jegere og skyttere som helt i starten lærer riktig sikte- og skyteteknikk. De vil enklere se og lære riktig skyteteknikk og innarbeide gode skyteferdigheter.

Mer erfarne jegere og skyttere har ofte sine uvaner og tilbøyeligheter som reduserer treffprosent og medfører skadeskyting. Disse må ofte ha klar dokumentasjon for å forstå sine eventuelle feil og vil da lettere kunne justere seg inn.

Med simulatorskyting vil en umiddelbart få svar på hvor skuddet satt. En kan også få repetisjon av geværets bevegelse i forhold til målet og ser hvor skuddet sitter.

På bevegelig mål er foranhold avgjørende. I alle programmer er bevegelse på målet og på geværet lagt inn sammen med skyeavstand og hastighet på kule og hagl. Forranhold krever forståelse og trening.

Også for andre enn jegere og skyttere gir simulatoren utfordringer og muligheter. Det er en aktivitet full av fart og spenning og med muligheter til mer eller mindre seriøs konkurranse.

Instruktørene i Biri JFF kan bidra med råd og veiledning angående tilpasning av jegernes eget våpen.